när han sover (en till mamma/vardagsliv/fantastiskt rolig blogg)

trött

Kategori: Allmänt

Alltså nu börjar jag bli riktigt trött faktiskt. Kanske är det bloggarna som media, kanske att nyhetshändelserna är så jävlar tråkiga just nu så att allt får plats i gammelmedia eller vad det nu kan handla om.
 
Men allvarligt talat, är det bara jag som är så sjukt trött på "jag är ingen rasist, men..." som dyker upp på facebook hela tiden om att bevara svenskheten, kristna högtider and what not. 
1. Jo, att du skriver just så innebär egentligen att du är rasist men inte vill låtsas om det.
2. Det är ingen som vill ta dina kristna högtider ifrån DIG. Vad det gäller skola och kyrka-jo just det, det var några år sedan de båda instutitionerna delades. Har du inte läst om det på aftonbladet?!
Och jag vill inte tvinga några ungar till kyrkan, vafan ska de där och göra? Nä, låt kidsen lära sig språk, historia och religion i skolan i stället. Med pedagoger, inte präster så kanske det blir folk av dem också till slut. 
Om du är troende och vill gå i kyrkan så är det helt okej för mig, men precis som alla andra religioner som praktiseras i Sverige så är det inget man bör pracka på andra.
 
Och vifta du med din svenska flagga på nationaldagen, INGEN försöker få dig att låta bli. Förrän du trakasserar någon annan med din flagga, eller säger korkade saker. Vilket du tenderar att göra när du full viftar med flaggan. 
 
Inse att det faktiskt är vi -alla- som inte är troende som vill ifrån kyrkan, som inte tycker att skolavslutningar är heliga. Att sluta åttan betyder inget för kyrkan, det betyder däremot massor för eleverna. Skolans elever. Okej?
 
Dessutom, tycker du det är jobbigt att sluta säga negerboll? Alltså, jag kan inte tvinga dig. Ingen kan. Men fundera lite på hur fördelningen ligger mellan antalet gånger du säger neger och menar något vänligt och antalet gånger du säger det som ett skällsord, detta bör vara ditt egna personliga test i om ett ord är okej eller inte. Testa även på kuk, fitta, knulla, älska, grön, rosa och hen.
 
Så, ge mig mitt Sverige jag kan vara stolt över tillbaks, era muppar!

19/12-12

Kategori: Allmänt

Idag är det fem dagar kvar till jul, fast jag lurade mig själv när jag fick mitt lönebesked att tro att det var torsdag, eftersom pengarna kommer imorgon... Ja, ni vet hur det brukar bli när man i en halv dag gått runt och trott att det är en helt annan dag än vad kalendern anger.
 
 
Jopp, ibland ger jag bort flera bilder ifrån samma webcamomgång. By the way så är min webcam ur funtion för tillfället, eller jag har i alla fall inget program kvar som plockar fram bilder.. Hmm.
 

Happyland

Kategori: Allmänt

Som Amanda Jenssen sjunger... nej, detta är ingen musikblogg alls, jag lovar.
Men jag är mest glad över dethär:
 
 
För allvarligt, idag har det varit en såndär jobbig dag på jobbet. När man ska försöka samarbeta med folk och det bara går helt åt skogen. Svårt att diskutera när det känns som om man pratar med en vägg. Jag är medveten om att jag själv måste uttrycka mig på rätt sätt för mottagaren för att få den respons jag önskar. Men ibland önskar jag bara att man inte skulle behöva vara så jävlar tydlig utan att saker och ting gick fram ändå.
 
Nåväl, kan jag säga att det känns fantastiskt att få göra något nytt? När man är 24 ska man väl inte ha fastnat på ett och samma ställe i flera år av bekvämlighetsskäl? Jag vet att många skulle varit extremt tacksamma för att få min anställning och att ha den säkerheten men allvarligt talat, jag måste lära för att leva.

dags att slå in

Kategori: Allmänt

JULKLAPPARNA!
 
Fick sms från Coolstuff att mitt paket hade kommit och precis någon minut senare meddelar sambon att han tänker köra spinning ikväll = Julklappsdags! 

Så vi får väl se om det finns några snälla barn...

fem dagar

Kategori: Allmänt

Imorgon är det jobb igen och för första gången på länge har jag ingen söndagsångest alls.
Först och främst ska katterna till veterinären, två vaccin och ett styck chip. Sedan är det faktiskt bara fem dagar tills jag är julledig. Jag räknade på det och jag kommer vara ledig 11 dagar i streck, kickass! 
När jag sedan väl kommer tillbaks efter jul och nyår är det bara tre veckor kvar tills skolan börjar OMG OMG OMG!!!
 
 

Kvällsis

Kategori: Allmänt

Nu har vi varit en sväng i stan och planerat superhemligt kalas till en kär vän. Vi har funderat på lite lekar och egentligen kommit fram till att vi vill låta tjejen i fråga göra en massa utmaningar och samla poäng för att sedan ta sig vidare till fiskdammen som är det slutliga målet. Till henne har vi meddelat att det är party på juldagen och alla andra är informerade om att det är överraskningskalas. Kul va?
 
 
Vad tycker du är viktigt för att en överraskningsfest ska bli lyckad? Tar gärna emot tips på lekar och annat skoj :)

Tredje advent

Kategori: Allmänt

Och söndag. Hur härligt är det inte med söndagar? Mina kisar gillar läget!
 
 
Jag sitter mest och läser sjuksköterskebloggar, jo, jag är så insöad så att jag inte vet om jag kommer ut igen. 
Snubbisen är och hjälper sina polare att bygga sitt hus och om några timmar ska vi dra in till stan, träffa bästaste Jalle och planera en riktigt bra juldagsfest!
Mer om den senare faktiskt.
 
Så egentligen borde jag väl springa och duscha och så... Hoppas ni alla får en trevlig tredje advent!

Julklappsönsk

Kategori: Allmänt

Här kommer mina små julklappsönskningar minsann.
 
Nu är det väl i och för sig ingen som kan köpa kurslitteratur till mig, då inte ens jag vet vilka böcker som behövs. Tror dock att min kära sambo faktiskt har kirrat kapselmaskinen, han är ju för fin! (Eller så är det en jättebra julklapp som han själv har nytta av också) 
 
Jag har inte förstått att jag ska börja plugga tror jag. Hur gör man liksom? Högskola och grejer där man måste lära sig hur CSN fungerar, hur hittar man på skolan? Hur gör man för att socialisera med nya människor, det var ju så länge sedan sist? Hur fina kollegieblock förväntas man ha?  
Haha, nä det är ju inte riktigt det som är viktigast, det inser jag med. Men ibland blir de små triviala prylarna så stora och då är det lätt att man fastnar i sådana spår. 
 
Och vad önskar du dig i julklapp, lilla vän?

sorry för att jag är så kass på att blogga..

Kategori: Allmänt

... Men vet ni vad?!?!
 
JAG KOM IN! Jag ska bli sjuksköterska! OMG!
 
Åh, jag är så sjukt nöjd med mig själv efter en lång höst. Det började egentligen långt innan dess, jag har alltid funderat på att jag skulle vilja jobba på sjukhus. Inte på något vis säkert att det var just sjuksyrra utan det skulle lika gärna kunnat vara personal i sjukshuskiosken, lektant på barnavdelningen eller liknande men efter åren har gått har jag formats att tro att jag skulle vara en skitbra nurse!
Så i våras gick jag till en Syo och berättade detta och vi kikade lite på mina betyg (som jag helt sket bort när jag gick och lekte bildestet) och naturligtvis var de för kassa. 
 
Men en bra sak vi upptäckte var att jag inte saknade mer än en behörighetskurs, vilken var Naturkunskap 2. Vips blev det höst och jag fick börja läsa på komvux. Samtidigt skulle jag jobba 100% och hade mina gympaflickor vilket har gjort att min höst har varit sjukt jobbig. Och kul. Och jag är helt utsliten. Men glad!
 
Så nu ska jag börja skolan på riktigt i slutet på januari och få lära mig saker varje dag. Det hade jag aldrig trott när jag var tonårsbutter och dryg att jag skulle tycka var så fantastiskt som det är. Jag tror att dessa fem (!!!) år ute i livet, på arbetet, ger mig många fördelar gentemot om jag hade börjat läsa direkt efter gymnasiet.
För det första hade jag ju aldrig orkat medan jag idag aldrig kommer sumpa det, då jag fått kämpa för att komma in.
Sedan handlar det ju faktiskt om mötet med människor i mitt framtida yrke, och det slipar man ju varje dag. Särskilt kanske som jag har arbetat med support och varit en serviceperson dagligen. Nä, vet ni vad, jag är så sjukt pepp på detta och jag tror att 2013 kommer bli ett fantastiskt år och jag har verkligen fått världens bästa julklapp (fast jag vet att jag kommer få en rätt schysst till, men mer om julklappshetsen senare) 
 
Kram!

tja, andra advent is coming up

Kategori: Allmänt

Mmm, imorgon är det andra advent. Fast min sorts människa är mer insatt i att imorgon är det Ronnebyflickornas juluppvisning! Och som vanligt är det kaos och misär flera veckor innan och fram till lördagens genrep. När väl det är avklarat släpper pressen och nu kan det bli fest! Mina småtjejor var jätteduktiga idag och jag tvivlar inte på att det kommer bli mycket applåder, om inte annat hoppas jag att deras föräldrar kommer bli impade. För i tjejernas fall är det ju ofta detta som är det viktigaste, alltså mycket beröm från päronen.
 
Försökte hitta någon bild på nätet från när jag själv var gymnast men det visar sig vara svårt. Uppenbarligen var det inte så himla vanligt med digitalkamera när jag var yngre, får ta lite bilder imorgon! Men alltså när jag var typ fjorton så var jag ganska duktig faktiskt, så vi kan ju låtsas att detta var jag:
 
Anyways, stället är pyntat, jag känner mig lugn, imorgon ska jag bara få med mig lite filtar till kidsen så ska det bli mysigt och kul att se. 
 
Och du har inte spenderat hela veckan i sporthallen..?

konstiga ord

Kategori:

alltså du vet när man lyssnar på samma radiokanal hela jobbdagen, jo jag vet att jag babblar lite för ofta om radio, och nyheterna är samma inspelning varje gång. Första gånger upptäcker jag att snubben springer lite snabbt över orden och säger sexföretag, en liten stund senare säger han att jordbävningen skakte.
Under dagen har jag hört honom säga detta säkert åtta gånger och jag kan inte fokusera på något annat! Jag har alltså ingen aning om vad som händer i världen idag, jag hör bara skakte och sexföretag.

nån som vill dela med sig?

efter en lång dag

Kategori: Allmänt

så har jag käkat två små meningslösa och torra mackor med ost och skinka på. Intressant, jo jag vet.
Lite té med fantastiskt fin närproducerad honung gick ner också. Idag var det jobb hela långa dagen och efter det har jag bara hängt i sporthallen, sista ordinarie träningen innan uppvisningen som är på söndag.
Mina kids sköter sig bra och jag är mest bara lite orolig för att de ska glömma bort sig eller ställa sig på fel ställe eller så men jag antar att det ordnar sig. Och om det inte ordnar sig får det väl vara okej det med, de är ju bara sju bast, då får man göra skumma saker.
 
Minns en uppvisning vi gjorde i Österrike, då vi var utklädda till indianer med skojiga kläder och peruker och allt. Jag var så himla stolt för jag hade fått äran att stå längst fram denna gången och mitt i programmet, när jag gjorde en handvolt, flög peruken av! Rakt ner ibland publiken som börjar gapskratta så klart, och jag överdriver inte om jag säger att jag aldrig har skämts så mycket för något, 12åringmedrö[email protected]
 
Finns så många grejer som gått helt åt skogen faktiskt med olika uppvisningar jag varit med på, någon som tappat en kjol, någon som trillat och musik som inte samarbetat men i stort minns jag bara det som en fantastiskt fin tid i mitt liv. Och alla småtjejer jag har tränat och hjälpt, det är så givande att se dem utvecklas och få vara med på den resan.
 
 
Snygg dräkt!

sex dagar kvar

Kategori:

alltså mindre än en vecka kvar tills jag förhoppningsvis får reda på om jag kommer in på skolan. i så fall kommer jag sista veckan i januari börja skolan på BTH, wiiii!

...som om tiden inte kunde gå långsamt nog.

Stuff feels like winter

Kategori: kort och gott

 
 
Förutom "små korvbröd" wtf liksom?

onsdaaaag

Kategori: Tips från coachen

Då var halva veckan kirrad och idag har jag hängt i sporthallen efter jobbet och fram till åtta typ, dödstrött nu. Och vad gör man då? Joooo- då ser man lite serier! 
Idag är det Hart of Dixie som råkar vara en av de stora favoriterna. Jag är så kär i Zoes och Wades kärlekshistoria, de är sjukt fina ihop. Och alla läkarserier blir ju intressanta per automatik även om denna inte innehåller speciellt mycket läkarstuffs.
 
Nästa serie jag hade tänkt börja titta på är Nurse Jackie, någon som gillar?

sitter på jobbet

Kategori:

och käkar lunch. sitter alltid på samma plats oavsett om jag är ensam eller får njuta av mina kollegors sällskap och tittar mig omkring. ALLA sitter på samma plats eller åtminstone samma bord. är vi så himla bekväma av oss?
Eller kan det vara så att vi har svårt för att bryta de osynliga reglerna, för vi förväntas ju inte "ta någon annans plats", och man vill ju inte att det ska bli konstig stämning.

Hur gör du?


inte dagens lunch direkt...

Bästa tv-serien?

Kategori: Tips från coachen

Sitter och funderar på vilken tv-serie jag egentligen tycker bäst om just nu. Man skulle kunna tro att det är Drop Dead Diva då jag på två veckor sett ungefär 45 avsnitt.
 
Men ofta har jag bara den igång som bakgrundsljud. Fast jag tror att jag tycker om den. 
 
Annars är det pinsamt nog Vampire Dairies som är den jag riktigt längtar efter och sitter klistrad framför. Och ja, jag är på team Damon!
 
Jag önskar att jag var en sån som gillade alla tuffa serier, men det är väl bara att inse att jag är en dramaromantic-tönt. Och vampyrer? Varför måste jag vara så såld på det? Komigen vad lame. Är det nytt avsnitt snart..?

lattemänniskor

Kategori: jag tycker

Idag, som så många andra dagar, lyssnade jag på RadioEtt. På förmiddagen tog de upp en grej som jag egentligen tycker varit lite väl hypad, nämligen "pappor blir inte mammor hur mycket latte de än dricker"
Hur länge har man inte hypat denna frågan och kommit fram till ett par saker:
 
1: Män och kvinnor är av samma art, men av olika kön. Det är olika. Lev med det.
2: Könsbiten och "mammainstinkten" (eller vad det nu är) styrs av hormoner, könshormon. Lev med det.
3: -"Min kompis systers man blev ensam förälder och det gick minsann hur bra som helst" Jamen vad fint, det är nämligen inte alls det denna diskussionen handlar om.
 
Tråkigt nog verkar det aldrig komma något nytt ur detta, utan folk är bara ute efter att försvara sig. Eller berätta att män minsann är lika bra föräldrar som kvinnor och jag kan liksom inte tycka att det är grejen. Grejen är att kvinnor i allmänhet har hormoner, amning och att ha burit på ungen i nio månader, där av är OBS kvinnor i allmänhet bättre förberedda på bäbis än män i allmänhet.
Det är alltså INGEN som pratar om Peter, Stina, Lars, Gunilla och försöker jämföra deras päronskills. Lev med det!
 

Stuff i like

Kategori: Allmänt

Främst gillar jag "här måste sitta innehållsdeklaration" -Jo, fast det gör det ju inte!
 

Bästa bloggen?

Kategori: Tips från coachen

Jag nämnde tidigare att jag läser sjukt många bloggar och det är helt sant. Men vilken är dn bästa?
I perioder gillar jag bara flickiga, festliga bloggar. Andra dagar passar familjebloggar mig bättre, och ibland rena humorbloggar.
 
Men just idag får jag nog säga att, tadaaaaa, "välkommen att bli beroende" 
För idag tycker jag nog att Spiderchick är den bästaste! Kanske mest för att hon försöker skrämma sin karl, och sånt är ju alltid trevligt.
 
Nähä, nu ska jag krypa till kojs snart (och invänta alla applåder jag kommer få från Spajdan, fjäsk fjäsk)

Stuff i want

Kategori: Allmänt

låter bilden prata för dig själv.

Hej och välkommen!

Kategori: Allmänt

Ja, här tänkte jag börja blogga då.
Och så har jag tänkt många gånger om och försökt och misslyckats. Inte för att jag inte trivs med att få skriva av mig eller så utan mest för att jag tappat inspirationen och tyckt att det var jobbigt att vara så publik.
 
Faktum är att jag tänkte försöka vara hyffsat anonym här, för att slippa prestationsångesten. Så lycka till, till mig själv! 
 
Jag läser ganska många bloggar dagligen och det jag gillar med dem är att få sig ett gott skratt en dag och nästa dag få följa med på träning och den tredje dagen hör vi hur kasst det gick på tentan. Alltså att få en inblick i en annan persons liv. 
 
 
Ett fiskliv till exempel.
 
I alla fall... Så om jag skulle släppa in någon okänd människa i mitt liv just nu och berätta något hemligt så skulle jag säga att jag för tillfället är extremt nervös. Jag går nämligen som många andra och väntar på att få reda på om jag kommer in på högskolan. Jag har sökt till sjuksköterska och det är, hoppas jag, vad jag vill bli när jag blir stor.
 
För inte tusan vet jag mer idag än vad jag gjorde när jag var sexton, fjorton eller tjugo vad jag vill göra med resten av mitt liv. Det enda jag vet är att jag vill ha en utbildning och inte vara fast vid ett jobb som inte kan ta mig någon stans. För hur vet man egentligen?
Är det någon som har koll från början? När visste du?
 
Tjejen som är lika gammal som mig, som nu är färdigutbildad psykolog, hur visste hon? Och är det verkligen vad hon vill med sitt liv eller var det bara en utbildning som hamnade vid hennes fötter?
 
Killen på ICA.Vad tänker han göra? Vill han vara kvar där och ha ett butiksjobb?
 
Och du?

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.